Чи можна зберігати Таранку у морозильній камері?
Обернувши рибу папером, її кладуть на нижню полицю, де вона не сильно виділятиме запах, а також отримає ідеальні температурні умови. Якщо сама риба має потрібний, правильний ступінь просушування, то зберігати її таким чином можна до півроку (в морозилці 6-10 місяців).
Таранка довгий час залишається в придатному стані, особливо якщо температура пристрою коливатиметься в межах +4 °С. Продовжити термін безпеки можна, намазавши суху рибу маслом, (краще використовувати оливкове), і помістивши її в скляні банки.
В'ялена риба також може зберігатися при мінусовій температурі. Оптимальна температура зберігання – від 0 до -8°C. У цих умовах в'ялена риба з високим вмістом жиру зберігається 2 місяці, з низьким – 4 місяці.