Які види дієтичних страв рекомендовані для хворих на цукровий діабет?
2024 0 Comments
Переважними є овочі, що містять менше 5% вуглеводів (капуста, кабачки, гарбуз, салат, огірки, томати, баклажани). Овочі сирі, варені, запечені, тушковані. Картопля з урахуванням норм вуглеводів. Вуглеводи враховують також у моркві, буряках, зеленому горошку.
приберіть із раціону алкоголь, соки, лимонад; зменшіть кількість підсолоджувачів та вершків при вживанні чаю, кави; вибирайте несолодку їжу; замініть насолоди здоровою їжею, наприклад, замість морозива з'їжте банановий десерт (збийте міксером заморожені банани).
Що можна їсти при цукровому діабеті
- Несолодкі ягоди, фрукти
- Нежирні молочні продукти
- Бобові
- Цільнозерновий хліб
- Овочі
- Нежирну рибу/м'ясо
- Яйця
Зразкове меню на день при цукровому діабеті:
- Сніданок: Гречана каша на воді. Запечене яблуко. Несолодкий чай.
- Другий сніданок: Сирники із нежирного сиру. Відвар шипшини.
- Обід: рибний суп. Парова котлета з овочами. Кисіль.
- Полуденок: Фруктовий салат.
- Вечеря: Ледачі голубці. Несолодкий чай.