Які види дієтичних страв рекомендовані для хворих на цукровий діабет?

2024 0 Comments

Переважними є овочі, що містять менше 5% вуглеводів (капуста, кабачки, гарбуз, салат, огірки, томати, баклажани). Овочі сирі, варені, запечені, тушковані. Картопля з урахуванням норм вуглеводів. Вуглеводи враховують також у моркві, буряках, зеленому горошку.

приберіть із раціону алкоголь, соки, лимонад; зменшіть кількість підсолоджувачів та вершків при вживанні чаю, кави; вибирайте несолодку їжу; замініть насолоди здоровою їжею, наприклад, замість морозива з'їжте банановий десерт (збийте міксером заморожені банани).

Що можна їсти при цукровому діабеті

  • Несолодкі ягоди, фрукти
  • Нежирні молочні продукти
  • Бобові
  • Цільнозерновий хліб
  • Овочі
  • Нежирну рибу/м'ясо
  • Яйця

Зразкове меню на день при цукровому діабеті:

  • Сніданок: Гречана каша на воді. Запечене яблуко. Несолодкий чай.
  • Другий сніданок: Сирники із нежирного сиру. Відвар шипшини.
  • Обід: рибний суп. Парова котлета з овочами. Кисіль.
  • Полуденок: Фруктовий салат.
  • Вечеря: Ледачі голубці. Несолодкий чай.