Які їстівні частини у восьминога?
Найделікатеснішою частиною восьминога кулінари вважають його щупальця . А ось національна кухня Мальти пропонує фаршированих восьминогів зі спагеті.Apr 3, 2009
Чи можна їсти голову восьминога? Так. Жителі Середземномор’я їдять із задоволенням.
Так, найгрізніший ворог восьминогів – мурена, випробувавши на собі дію чорнильного “заряду”, втрачає нюх більш ніж на годину. Восьминіже чорнило виробляє особливий виріст прямої кишки – грушоподібна залоза, або чорнильний мішок, що повністю заповнений уже при народженні молюска.
Раніше говорили, що восьминога треба почистити від шкіри і присосок, але в Італії в жодному ресторані ви не зустрінете чищеного восьминога. Знімати шкіру – гріх. Перевіряти готовність треба так: проткніть голову дерев’яною шпажкою і спробуйте підняти восьминога з води.