Для чого потрібно обсмажувати гречку?

2024 0 Comments

Обсмажувати гречку перед варінням – це старий і перевірений спосіб, можна навіть сказати “бабусин”, як зробити кашу смачнішою. Якщо злегка прожарити крупу на сковорідці, гречана каша звариться ароматнішою й апетитнішою, ядерця повністю розкриють свій смак. Dec 2, 2021

Пересипте гречку на суху сковорідку й обсмажуйте, помішуючи, 3 хв. Якщо гречку промивали, вологі крупинки на сковорідці почнуть відокремлюватися одна від одної та підсмажуватися. Гречку можна обсмажити і на пательні з попередньо розігрітою олією або топленим вершковим маслом.

Щоб страва вийшла ще більш розсипчастою та ароматною, можна додатково трохи прожарити просушену крупу на гарячій сковороді. Вогонь встановіть невеликий і не перестарайтеся: має з’явитися легкий гречаний аромат. Як правило, 3-4 хвилин для цього більш ніж достатньо.

За його словами, головна цінність гречки – харчові волокна, невисокий глікемічний індекс, залізо. І варіння ніяк на це не впливає. Крім того, варто пам’ятати, що всім звична гречана крупа вже пройшла теплову обробку на виробництві, а замочувати її чи варити – це визначається особистими кулінарними вподобаннями.