Як прожарити сіль?

2024 0 Comments

Як прожарити сковороду сіллю | Ставлять на плиту, нагрівають на середньому вогні. Скільки гартувати сковороду? Приблизно 30 хвилин. Сіль помішують, чому вона жовтіє або темніє.

Використання солі при даному способі прожарювання пояснюється тим, що сіль – це природний абсорбент, вона вбирає всі шкідливі залишки з поверхні сковороди, тому сіль після процедури не придатна для їжі.

Прожарили сковороду з сіллю і покрили маслом: їжа більше не пригорає Чавунна сковорода зручніша для приготування їжі, оскільки сам матеріал більш теплоємний. Але є в неї й мінуси: м'ясо, риба, картопля, млинці та інша їжа може пригоряти. Щоб цього не відбувалося, досить просто розжарити сковорідку з сіллю.

Коли ви прогріваєте масло на чавунній сковороді, воно проникає в пори металу і там під дією високих температур полімеризується, тобто перетворюється на досить щільну плівку. Чорна патина, яка з'являється на поверхні посуду після прожарювання, – Це і є той самий захисний шар.