Скільки відсотків становить шкірка від банана?
2024 0 Comments
1) Дізнаємося, яку масу становить шкірка з усієї маси банана, якщо відомо, що вага банана 250 грам, а шкірка становить 2/5 маси банана. 250 * 2/5 = 100 грам. 2) З’ясуємо масу їстівної частини банана, якщо відомо, що маса банана 250 грамів, а маса шкірки 100 грамів. 250 – 100 = 150 грам.
Банани – Хімічний склад
Білки (гр/100 гр продукту): | 1,50 |
---|---|
Жири (гр/100 гр продукту): | 0,10 |
Вуглеводи (гр/100 гр продукту): | 21,00 |
Сухі речовини (гр/100 гр продукту): | 26,00 |
Вологість у %: | 74,00 |
У середньому бананова шкірка містить 6-9 % сухої речовини білка і 20-30 % клітковини (вимірюється як NDF).