Скільки потрібно води на булгур?
2024 0 Comments
Рідини при варінні має бути вдвічі більше, ніж крупи. Тобто на 1 склянку булгура беріть 2 склянки води, яка обов'язково має бути гарячою.
Попередньо підготовлену крупу поміщаємо у велику каструлю та заливаємо водою. Каструлю поміщаємо на вже розігріту конфорку. Варити булгур – 15 або 20 хвилин під закритою кришкою на слабкому вогні, не розмішуючи. Вся вода має випаруватися.
Легко відміряти необхідну кількість крупи булгур – 1 пакетик 2 порції. Не потрібно відміряти необхідну кількість води.
Враховуйте, що при варінні булгур збільшується у 2–3 рази. Тому вибирайте посуд відповідного розміру. Рідини при варінні має бути вдвічі більше, ніж крупи.