Скільки має зберігатися молоко?
Пастеризоване молоко у закритій упаковці придатно не більше 7 діб. Ультрапастеризоване – не менше 1 місяця. Стерилізоване – 6 місяців. Сухе молоко зберігається 7 місяців при температурі трохи більше 10°С.
48 годин Після відкриття упаковки максимальний термін зберігання пастеризованого молока – 48 годин, стерилізованого – 96 годин. Ультрапастеризоване зберігається стільки, скільки написано на коробці. Кисломолочні продукти варто вживати протягом 72 годин.
Орієнтовні терміни зберігання домашнього свіжого молока досить короткі. Якщо ми говоримо про холодильну камеру з температурою 1-2 градуси, то молоко там збережеться протягом двох діб. За показниками 3-4 градуси – 36 годин, 4-6 градусів – максимум доба.
ВІДПОВІДЬ ЕКСПЕРТУ: – Швидше за все, це було ультрапастеризоване молоко. Звичайно, найчастіше воно розливається в асептичних умовах і може. зберігатися за кімнатної температури до півроку.