Скільки градусів Домашня медовуха?

2024 0 Comments

Якщо ви робите пиво або медовуху, переведіть показання початкової та кінцевої густини сусла в одиниці алкоголю за допомогою таблиці. Потім розрахуйте різницю між початковою та кінцевою фортецею – це й буде фортеця вашого напою. Відповідь: Об'ємна частка спирту = 6,75 Про.

Температура сусла повинна бути не вище 30 градусів, інакше дріжджі можуть загинути. Найпростіший спосіб – закрити каструлю кришкою і поставити у ванну з холодною водою. Після остигання потрібно перелити сусло в ємність для бродіння, довести об'єм рідини до 21-22 літрів кип'яченою водою та внести дріжджі.

У жодному разі залишкова насолода не повинна бути сиропний, нудотний або нагадувати незброджений мед. Будь-які добавки, такі як кислота або танін, повинні покращувати смак меду та балансувати загальний характер медовухи, не бути надмірно кислими чи терпкими.