Скільки часу потрібно солити сало?

2024 0 Comments

4 дні Сам процес солки займає 3-4 дні, але це варте того. Дочекайтеся цього моменту та насолоджуйтесь смаком сала сухого засолу. Для любителів сала є ще один перевірений рецепт: сало в лушпиння цибулі.

Наступного дня важливо перевірити сало і якщо на дні контейнера опиниться вода або сіль стане мокрою, потрібно повністю прибрати мокру сіль і знову засипати суху. Таке сало буде готове вже за 5-7 діб, але краще його витримати 10-14 дніва потім уже починати знімати пробу.

На дно каструлі насипати суміш для засолювання (щоб прикрити дно), потім обваляти кожен шматочок сала у засолювальній суміші. Покласти всі шматочки сала в каструлю, зверху висипати суміш, що залишилася. Накрити кришкою та прибрати в холодильник на 5-7 діб, за цей час сало добре просолиться.