Що робити, якщо довго вариться горох?
2024 0 Comments
Лайфхак для швидкого розм'якшення гороху Додайте в каструлю з горохом половину чайної ложки соди на кожні 2 літри води. Сода пом'якшує воду, отже, горох звариться значно швидше. Через 15-20 хвилин варіння, Горошини стануть м'якими.
Як ще прискорити процес Після закипання додайте в горох пару ложок рослинної чи вершкового масла. Через 10-15 хвилин після закипання всипте по ½ чайної ложки соди на кожні 2 літри води. Так горох стане м'яким вже за 5–7 хвилин. Але будьте обережні: якщо з содою переборщити, смак страви може зіпсуватися.
Невелика дрібка харчової соди закидається в каструлю з киплячою водою, в якій вариться горох. І відбувається диво – горошок розварюється протягом 20 хвилин.