Що не можна їсти при ентероколіті?
При локалізації запального процесу в тонкому кишечнику рекомендується прибрати з раціону продукти, що подразнюють слизові оболонки. гострі, смажені, кислі, солоні.
При коліті із запорами категорично заборонено вживання жирного, наваристих бульйонів, хліба з високосортного борошна, макаронів, шоколаду, соусів та грибів, кави та алкоголю.
-печені яблука та груші, солодкі фрукти та ягоди у вигляді киселя, компоту, желе, джему, варення. Полуниця, суниця, малина, яблука та груші без шкірки допускаються у сирому вигляді. – свіжоприготовлені яблучний, полуничний та вишневий соки.
Адекватні та вчасно вжиті заходи забезпечують повне одужання ентероколіту протягом 3-6 тижнів. Тривалої ремісії хронічного процесу можна домогтися веденням правильного життя, дотриманням дієти, відповідної терапією перших ознак запалення.