Кому не можна їсти булгур?
Булгур протипоказаний тим, чия травна система не здатна перетравити глютен, тобто людям, які страждають на захворювання під назвою целіакія. Не рекомендується “зловживати” цією крупою людям із гастритом. Під час варіння булгур збільшується в об’ємі в 3 рази, що робить цей продукт досить економічним.
Кому протипоказаний? Людям із непереносимістю глютену. У період загострення гастриту, а також тим, у кого проблеми зі шлунково-кишковим трактом, – через велику кількість клітковини, що міститься в булгурі.
На питання “чи можна їсти булгур під час схуднення” відповідь ствердна, але він протипоказаний під час загострених форм шлунково-кишкових патологій, а також за індивідуальної непереносимості. На день рекомендується з’їдати не більше 200 грамів продукту.
У ньому містяться вітаміни А, Е, К і РР. Вони сприяють зміцненню стінок судин і серцевого м’яза. Також булгур знижує рівень цукру в крові, а завдяки вітамінам групи В, крупа допомагає нормальному розщепленню жирів і прискоренню метаболізму.