Чому яйця не збиваються до піків?

2024 0 Comments

Справа в тому що яєчний білок не терпить вологи та залишків жирувін просто не збивається. Так, крапля води чи пари може зруйнувати структуру цілої чаші білків. Тому не забувайте ретельно мити та висушувати посуд. Це стосується як чаші для збивання, так і віночків міксера.Aug 31, 2021

Відповіді:

  1. Білки мають бути обов'язково холодними.
  2. Білки мають бути свіжими.
  3. Додати кілька крапель лимонного соку.
  4. Білки збиваю міксером або блендером із насадкою "віночок".
  5. Якщо при збиванні білків з'явилася вода – швидше за все вони вже перезбиті і вже у міцну піну не зіб'ються.

Недостатня свіжість яєць Якщо яйця давні, підсохлі, якісно збити білки не вийде. Щоб завжди отримувати стійку білкову піну, перевіряйте яйця перед використанням на свіжість. Для цього покладіть їх у миску із холодною водою. Якщо яйця відразу ляжуть на дно, вони свіжі, а коли випливуть — свіжість сумнівна.

Починаємо збивати білки на мінімальній швидкості, поступово збільшуючи її. Як з'являться перші бульбашки, додаємо невелику щіпку солі. Збиваємо білки на середній швидкості до одержання потрібної консистенції. Якщо слідувати простим рекомендаціям, то білки зіб'ються до потрібних піків.