Чому м'ясо курей та індичок вважається дієтичним?
Філе індички та філе курки мають повне право бути у раціоні харчування, зокрема зниження ваги тіла. У грудці курки без шкіри міститься 2,6 г жиру, в грудці індички – 0,7 г. Близько 5% калорій у білому м'ясі індички припадає на жири, у білому курячому м'ясі відсоток жирової маси становить близько 4%.
Дієтичним вважається м'ясо курки і курчат-бройлерів, тому що в ньому близько 18% білка – більше, ніж в інших видах пташиного м'яса, А жиру, навпаки, менше – всього 16-18% (в індичці, наприклад, жиру більше 22%). У цьому продукті білки містять усі необхідні амінокислоти.
Тут індичка знову перемагає – холестерину в ній 62 мг, а в курці – 64. Та ж ситуація із вмістом жирів: у 100 г філе індички їх всього 0,7 г, а курки – 2,6 р. М'ясо індички краще засвоюється і набагато рідше стає алергеном. Тому за інших рівних вона стане кориснішим інгредієнтом раціону, ніж курка.