Чому домашній йогурт виходить рідким?
Якщо йогурт вийшов рідким, Отже він недозаквасився. Це може статися через занадто низької температури або недостатнього часу заквашування. А також причиною може бути охолодження продукту під час заквашування.
Якщо в молоці є антибіотики, що пригнічують зростання бактерій, то йогурт не закваситься. Якщо йогурт не виходить, спробуйте змінити молочну марку або оберіть продукцію іншого виробника. Найбільш стабільний результат дає ультрапастеризоване молоко. Для домашньої кисломолочки – це найбезпечніша сировина.
Тут слід пам'ятати, що, якщо перетримати, вийде кисломолочний комкуватий продукт, що частково нагадує кефір, частково сир! Нарешті, ставимо обов'язково відкриті баночки в йогуртницю/залив готову масу в загальну склянку йогуртниці. Відкриті – тобто.