Чи потрібно замочувати смажений фундук?

2024 0 Comments

При обсмажуванні фітинова кислота частково видаляється з кінцевого продукту. Тому з точки зору вмісту фітинової кислоти – замочені та обсмажені горіхи, можна сказати, рівні. Ідеальна ситуація це замочити горіх, а потім ще й термічно обробити.Feb 23, 2020

Термін замочування для фундука, кедрових, грецьких горіхів, гарбузового та лляного насіння – не менше 7 годин. Мигдаль, пекан, макадамія, бразильський горіх – 8 – 12 годин, зі зміною води. Для кеш'ю – 3-6 годин. Однак якщо перетримати, у цих горіхів зіпсується смак.

8. Смажені та солоні горіхи мити не треба! Це продукт, що вже пройшов вогонь та воду. Тобто після печі горіх уже дезінфікований.

Як і для чого замочувати горіхи?

  1. Мигдаль – 12 годин ⁣⁣⠀
  2. Грецькі горіхи, пекан, кедрові горіхи, фундук – 8:00
  3. Гарбузове насіння – 7 годин
  4. Кешью – 6 годин
  5. Макадамія – 4 години
  6. Насіння соняшнику – 3 години.