Чи можна використовувати лимонну кислоту замість розпушувача?

2024 0 Comments

Найдоступніший варіант – приготувати суміш, аналогічну промисловому розпушувачу, самому. Для цього вам знадобляться сода, лимонна кислота і пшеничне борошно (або крохмаль). Пропорції такі: п’ять столових ложок соди, три столові ложки лимонної кислоти, 12 столових ложок борошна.

Лимонний сік і харчова сода Щоб замінити одну чайну ложку магазинного розпушувача, потрібно зробити так: додати чверть чайної ложки харчової соди до сухих інгредієнтів; половину чайної ложки свіжого лимонного соку – до рідких інгредієнтів; змішати обидві складові в єдину масу.

Замінювати у відношенні: одна чайна ложка розпушувача = ½ чайної ложки соди + ¼ чайної ложки столового оцту.

Сода і оцет Щоб замінити чайну ложку розпушувача, змішайте половину чайної ложки соди і чверть чайної ложки столового оцту. Окремо соду можна додати в борошно, а оцет – у рідкі інгредієнти. Можна погасити соду в ложку і влити в тісто.