Чи можна їсти корюшку з головою?
2024 0 Comments
Їдять її теж всю цілком, не виймаючи кісточки. Під час вибору корюшки потрібно звернути увагу на запах – аромат свіжого огірка свідчить про те, що риба виловлена нещодавно. Червоні зябра також будуть показником свіжості.
Ну а подавати смажену корюшку, незалежно від нюансів рецепта, потрібно найпростішим чином – з часточкою лимона й овочами, лише злегка приправивши свіжомеленим перцем і посипавши дрібно нарізаним кропом.
З усієї партії корюшки, призначеної для вивчення, в одному досліджуваному екземплярі виявлено личинки нематод сімейства Aniskidae. У 12 зразках корюшки знайшли скребнів. Скребні – це черв’яки, що викликають у людини нудоту, блювоту, слабкість, гострий біль і здуття живота.