Якої форми мають бути котлети?
2024 0 Comments
Котлети найчастіше мають форми невеликих, міцно збитих овалів, яка особливо зручна для смаження котлет.
Накрити фарш склянкою. Зробити склянкою швидкі кругові рухи (5-6 разів) проти годинникової стрілки водячи склянку по кухонній дошці по колу. Фарш при цьому ударятиметься об стінки склянки. В результаті, коли ви знімете склянку, у вас вийде рівна знизу котлета з достатньо гарними краями.
Найкращі котлети виходять у кухарів, які в якості основи беруть не тільки дієтичне м'ясо, а й не забувають про потрібний жир. Якщо в котлетах їсти трохи жирного м'яса, то вони краще тримають форму. Наприклад, на 50% яловичини варто взяти 20% жирної свинини. Тоді котлети не розваляться у процесі термічної обробки.