Якого вітаміну багато в хлібі?
У хлібі багато вітамінів групи В: тіамін (B1), рибофлавін (В2), нікотинова кислота (РР). Тіамін бере участь в обміні вуглеводів. Його недолік веде до захворювання нервової системи, оніміння кінцівок.
Мабуть, важко знайти продукт універсальніший. У хлібі багато корисних речовин, які потрібні організму. У хлібі міститься весь набір вітамінів групи В, вітаміни групи А, К та Е, натрій, хлор, цинк, селен, мідь, кобальт, магній, кремній, калій, марганець, йод.
Він містить у собі багато корисного – клітковину, амінокислоти та вітаміни. Особливо корисні вітаміни групи В, які покращують роботу нервової системи, серця та кишечника. Крім того, в хлібі міститься калій, натрій, магній, йод, фосфор та інші корисні мінеральні речовини.
Також у складі чорного хліба є вітаміни В1 та В2, що відповідають за стан шкіри та волосся, а ще – кальцій, залізо, фосфор та натрій. До речі, калорійність чорного хліба порівняно невисока. Так, на 100 грамів житнього хліба припадає 164 кілокалорії, на відміну від білого, що містить 250 кілокалорій.