Якого смаку надає їжі селера?
Коренева селера – ароматний і ніжний коренеплід. Її додають у супи, соління та тушковані страви. Свіжонатерта, вона особливо корисна в поєднанні з тертими сирими яблуками (у співвідношенні один до трьох), морквою і пряною зеленню. А варений корінь селери нагадує за смаком картоплю.
Можна додавати черешки селери в сирому або запеченому вигляді в різні салати. Саме з черешкової селери можна віджимати корисний селеровий сік. Коренева селера утворює щільні й доволі великі коренеплоди, які також можна і запікати, і смажити, і варити. Їх можна подати як гарнір до м’яса або риби.
Корінь селери – коренеплід із солодкуватим смаком. За смаком свіжа селера нагадує картоплю. Під час вибору кореня селери, необхідно по ньому постукати. Звук має бути глухим.