Який смак у ріпи?

2024 0 Comments

Смак у ріпи яскравий, трохи гоструватий – і російський. Сильною ароматикою вона нагадує редьку, але, на щастя, цей запах легко забирається: якщо свіжу ріпу нарізати на тонкі часточки, присмажити рослинною олією та лимонним соком, то аромат вивітриться дуже швидко, а залишиться смачний і хрумкий нейтральний овоч.

У ріпі містяться вітаміни А, С, Е, РР, група, мінерали: кальцій, марганець, магній, фосфор, залізо, натрій, йод. Ріпа містить полісахариди, що легко засвоюються, а також клітковину, що стимулює перистальтику кишечника, що робить її гарною дієтичною стравою.

особливості ґрунту, зайва закисленість; надто спекотне літо (оптимальною для формування солодких коренеплодів вважається температура близько 18 ° С); порушення термінів збирання; полив у денний час (поливати ріпу треба пізно ввечері).

Репу вживають у їжу у свіжому вигляді, запікають, фарширують, гасять, сушать, маринують, варять. Овочі додають у салати, супи, запіканки. Готують традиційні російські щі, подають до м'яса та птиці. Продукт поєднується з морквою, сметаною, грибами, рисом, капустою.