Який смак у питайї?
Фрукт відрізняється приємним солодким смаком, що нагадує комбінацію ківі та банана чи полуниці. Коста-ріканську, або червону всередині питайю, можна визначити тільки після розрізання, оскільки зовні її практично неможливо відрізнити від просто червоної.
Смак плода приблизно можна порівняти з смаком ківі, а текстуру — з інжиром, але все ж таки аромат не такий насичений. Пітайя зазвичай відноситься до одного з трьох таких видів кактусів: Hylocereus undatus (червона питайя) має червоно-рожевий плід та білу м'якоть.
Драконів фрукт вживають у їжу у сирому вигляді. За смаком плід нагадує поєднання ківі та банана. Аромат пітахай – свіжий, легкий і ненав'язливий, з соковитими трав'яними нюансами.
Червона Пітахайя володіє дещо прісним смаком, що нагадує поєднання ківі з кавуном, але тільки без яскраво вираженої насолоди чи кислоти. Текстура м'якоті дуже цікава, хрумка і ніжна одночасно.