Який смак у копченого вугра?

2024 0 Comments

У вугра жирне, щільне біле м'ясо, трохи солодкувате на смак – Можна порівняти його з осетром або сомом.

Вугор не рекомендується вживати людям, у яких діагностовано гастрит (хронічна форма), ожиріння ІІІ ступеня, хронічний холецистит, панкреатит. Риба не підійде тим, у кого виявляються алергічні реакції та індивідуальна нестерпність.

Вугор – це не тільки делікатес у найзнаменитіших кухнях світу, але й надзвичайно поживний та корисний продукт. Жирність його м'яса досягає приблизно 30%, і, крім того, воно містить низку важливих вітамінів і мікроелементів: йод, фосфор, залізо, калій, вітамін А, вітаміни групи В, а також D і Е.

Вугор вважається делікатесом, має особливий та неповторний смак, Спробувавши його раз, важко з чимось сплутати. В складі ролів і суші він може бути дуже ніжним, соковитим, з легкою хрусткою скоринкою і соковитою м'якоттю – все залежить від способів теплової обробки, а також соусів, що використовуються.