Який сир не містить лактози?

2024 0 Comments

Гауда, моцарела, фета, копчений сир, бутербродний та сир для піци – бренд Volko Molko всі ці сорти виготовляє без лактози.18-Nov-2020

Людям з непереносимістю лактози слід уникати Рікоти, яка виробляється з сироватки, а також свіжих сирів, з яких сироватка зливається тільки частково (Моцарелла і Фета). Ці м’які сорти сирів шкідливі для людей із непереносимістю лактози. Можна вживати витриманий понад шість місяців сир Чеддер.

Як сказано вище, відсутність лактози – результат ферментації, а не використання добавок. Сир Oltermanni виробляється зі 100 % натурального молока, яке заквашується певним чином.

Потрібна підказка? Це майже єдиний молочний продукт, який можуть вживати люди з непереносимістю лактози. Відповідь: парміджано-реджано (тобто пармський-реджанський сир), або просто пармезан (саме французький варіант його назви набув поширення по всьому світу).