Який народ їсть жаб?
У наші дні смажені у фритюрі лапки жаб подають у багатьох одеських ресторанах як популярний одеський і бессарабський спеціалітет. Жаб також вживають у багатьох інших регіонах: на Карибських островах, у Португалії, на північному заході Греції, в Італії, Іспанії та на американському Півдні (каджунська кухня).
На жаб полюють багато хижаків, зокрема чаплі, яструби, риби, великі саламандри, змії, єноти, скунси, тхори та інші.
За даними істориків, жаб вперше почали їсти в Стародавньому Китаї, а римляни спеціально відгодовували равликів висівками та відпоювали вином для подальшого приготування. Однак саме французи відомі як творці найкращих рецептів з використанням цих інгредієнтів.
Дані за 2018 рік засвідчили, що того року у Франції було з’їдено 160 мільйонів жаб’ячих стегенець (80 мільйонів жаб), вони доволі маленькі, тож нормальна порція це 15 штук. Приблизно кожен шостий француз їсть жаб’ячі стегна один раз на рік, тож це не зовсім повсякденний пункт меню.