Який на смак має бути сир фета?
М'який сир з овечого та козячого молока з солом'яним смаком та тонкою молочною кислинкою.
Свіжий м'який сир із пліснявою скоринкою випромінює пеніциліновий аромат, але якщо сир почав псуватися, він пахне аміаком. Також звертайте увагу на стан пліснявої скоринки – чим біліше скоринка, тим свіжіший сир. Якщо скоринка потемніла до світло-коричневого – ймовірність, що сир зіпсований.
Найпростіший спосіб подачі фети – просто подати шматок сиру на стіл, що ми зазвичай і робимо. У тавернах часто поливають фету оливковою олією та посипають ореганом – це традиційний спосіб. Якщо ви хочете просто фету без усього, треба сказати «ФЕТА ЛЕФКІ» — то є біла фета.
Замінити фету можна іншим розсольним сиром – Бринзою. Цей сир так само як і фета виготовляється з овечого молока, визріває та зберігається в розсолі, але на відміну від фети трохи пресується. Бринза менш калорійна, ніж фетаале більш солона.