Який кисіль найкорисніший?

2024 0 Comments

Молочний кисіль швидко насичує і втамовує голод. У ньому міститься більше кальцію, ніж в інших видах киселю. Молочний кисіль також корисний для травлення: він нейтралізує кислотність шлунка і покращує роботу шлунково-кишкового тракту. Вишневий кисіль – найбільш “дитячий” кисіль, знайомий усім із раннього віку.10 Mar 2021

Сучасні варіанти киселю більше нагадують десерт: велика кількість смакових добавок і цукру перекриває корисні властивості. Саме через останнє кисіль не рекомендований людям із цукровим діабетом і тим, хто худне. У цьому випадку корисну альтернативу можна легко приготувати вдома.

На що звернути увагу? обираючи кисіль, необхідно уточнити, що являє собою концентрат киселю . До його складу мають входити натуральні концентровані соки або плодово-ягідний екстракт. не варто купувати напій, якщо до його складу входять тільки крохмаль, цукор, лимонна кислота.

Краще вживати кисіль у теплому вигляді, оскільки напої з температурою близько 50-60 градусів Цельсія краще засвоюються організмом. Крім цього, вітамін С у приготованому напої швидко руйнується, тому бажано, щоб він був свіжоприготованим.