Який алкоголь можна зберігати у холодильнику?
Напої з меншим вмістом алкоголю, наприклад, лікери, портвейн, вермут, краще зберігати в холодильнику. На відміну від вина, міцні напої вже дистильовані та стабільні, вони більше не розвиваються.Mar 9, 2021
За жодних обставин не зберігайте вино у холодильнику. Смак напою постраждає від низьких температур та постійних вібрацій.
Зберігання міцного алкоголю у сильному холоді має переваги. Коли температура знижується, в'язкість (щільність) рідини зростає. Це означає, що коли пляшку горілки виймають із холодильника вона має найкращу текстуру. Горілка краще покриває ротову порожнину, коли роблять ковток.
Вважається, що як тільки ви відкрили пляшку міцного алкоголю (віскі, джин, ром, горілка), його термін життя буде обмежений лише 6-8 місяцями. Через окислення та вивітрювання напій втрачатиме аромат і міцність. З моменту розтину банки з пивом, напій потрібно встигнути також за 6-8 місяців.