Які яйця краще збивати для бісквіта холодні чи кімнатної температури?

2024 0 Comments

Річ у тім, що теплі білки більш рідкі, тому під час збивання вони активніше насичуються киснем. Це збільшує щільність готової білкової маси і робить її пишною. Тож, якщо ви хочете збити білки в міцну, стійку масу, використовуйте яйця кімнатної температури, а не з холодильника. КОНДИТЕРСЬКІ МІФИ.

Тому, для досягнення оптимального результату, потрібно використовувати білки кімнатної температури. Їх консистенція м’яка. Під час збивання легко насичується киснем, а, отже, стає більш пишною. І ще один плюс – теплі збиті білки чітко тримають форму і не розпливаються під час випікання.

Яйця для бісквіта мають бути кімнатної температури, це дуже впливає на пишність і, відповідно, висоту готового бісквіта. Якщо потрібен ванільний бісквіт, то перед збиванням додаємо ванільний екстракт (1 ч. л.).

Вибираємо яйця і готуємо яєчні білки для збивання Якщо скористатися простими порадами, то збити можна практично будь-яке яйце . Тільки не забувайте, що свіжі яйця мають дуже густий білок, а тому і збиватися будуть трохи довше. Але зате вони й довше зберігаються у збитому стані.