Які яйця корисніші за сирі чи некруто?

2024 0 Comments

Спеціальні ж дослідження показали, що сирі яйця не мають жодних переваг у порівнянні з варенимиБільш того, білок сирого яйця важко перетравлюється, а авідин, що міститься в ньому, пов'язує біотин, позбавляючи його вітамінних властивостей.

Корисніше всього є варені яйця швидкого чи тривалого варіння. Найкраще вживати яйця, зварені круто. Тоді організм засвоїть близько 90% корисних речовин. Якщо не любите варені яйця, робіть яйце-пашот або глазуню з зеленню та овочами – такий варіант дозволить отримати потрібну кількість вітамінів D і A.

При зберіганні більше доби навіть у холодильнику вони починають виробляти шкідливі речовини: аміак, сірководень та фосфористий водень, тому зварені круто яйця рекомендується з'їдати відразу після приготування.

У сирих яйцях міститься велика кількість корисних речовин і вітамінів: A, B, E, D, PP, а також залізо, йод, марганець, калій, кальцій та ін. нових клітин.