Які умови зберігання та терміни придатності борошняних кондитерських виробів?

2024 0 Comments

Борошнисті вироби з начинкою мають більш короткий термін зберігання через ризик розвитку в багатому на жири і цукри серед мікроорганізмів. Зберігання таких кондитерських виробів, як тістечка та торти, здійснюється від 36-72 годин до 120 годин, якщо у складі є сорбінова кислота (консервант).Jul 9, 2019

Кекси, пастила, мармелад мають зберігатися при рівні вологості трохи більше 75%. Для карамелі та кондитерських виробів з високим вмістом цукру необхідно забезпечити невисокий рівень вологості та температуру, що не перевищує 18°C. Їх найкраще тримати у прохолодному та сухому місці.

Тому температура складу для зберігання борошняних кондитерських виробів не повинна перевищувати 18 – 20 °, а для швидкопсувних виробів—10°.

Відповідно до СанПіН 2.3.21324-03 «Гігієнічні вимоги до термінів придатності та умов зберігання харчових продуктів», термін придатності кондитерських виробів із кремом складає: з олійним кремом 36 год., з білковим – 72 год., із заварним кремом, з кремом із збитих вершків, із сирно-вершковою начинкою – 18 год.