Які спеції додають у дал?

2024 0 Comments

Дал (також дхал, даал; хінді दाल, канн. ತೊವ್ವೆ) – сушені подрібнені бобові (сочевиця, горох, квасоля), які не потребують замочування перед приготуванням. Складають важливу частину індійської кухні та кухонь країн Південної Азії: Бангладеш, Бутану, Мальдів, Непалу, Пакистану і Шрі-Ланки.

Далом називаються лущені сочевиця або горох, і таку саму назву має суп, приготований із них. В Індії дал подають як приправу до основної страви або поливають ним рис. Дал із хлібом може також слугувати самостійною стравою. Дал багатий на залізо і вітаміни групи В.

Шафран Це найдорожча спеція у світі і про це знає майже кожен. Її ціна може сягати від 1100 до 10000 доларів за кілограм. Ця приправа створюється з квітки крокусу, для виробництва всього одного кілограма спеції може знадобитися 100000 квітів.