Які спеції для плову?

2024 0 Comments

Традиційна суміш спецій для плову включає: зіру, кмин, коріандр, солодку паприку, куркуму і пажитник.

До складу має входити: зіра (кумин), чорний, червоний перець, лавровий лист, часник, сушені ягоди барбарису, куркума, коріандр і шафран. Базилік, коріандр, майоран, кріп, петрушка, червоний перець, імеретинський шафран, селера, лавровий лист, чабер, м’ята, пажитник.

Сіль і спеції слід додавати після того, як закипить зірвак. Потім зменшуємо вогонь і чекаємо хвилин 30. Кладемо в зірвак перець чиллі, часник, куркуму.

Розсипчастий і водолюбний Рис у плові має бути розсипчастим, тобто зерна не повинні злипатися і перетворюватися на кашу. Таким може бути довгозерний рис – жасмин, басматі, індика. У цих сортах невисокий вміст крохмалю і під час варіння рис не стає клейким. Працювати можна і з круглозерним рисом, навіть з арборіо.