Які продукти можуть дратувати кишківник?

2024 0 Comments

Дратівливі речовини – маринади, гострі спеції, алкоголь, кислі овочі та фрукти, продукти з високим вмістом солі, кофеїн, копченості. Продукти, що викликають бродіння та метеоризм – свіжі фрукти та овочі у великій кількості, бобові, газовані напої, солодощі, незбиране молоко, житній хліб, квас.

Згідно з традиційним лікуванням СРК, особливо при запорах, в їжу необхідно вживати продукти, що містять клітковину. Клітковина знижує час проходження по товстому кишечнику та зменшує тиск на нього. Потрібно їсти більше свіжих овочів та фруктів, вживати зернові та висівки.

За даними нещодавно проведених наукових досліджень, продукти та напої, що погіршують стан людей із синдромом роздратованого кишечника, включають:

  1. продукти із високим вмістом жирів;
  2. деякі молочні продукти;
  3. алкогольні напої;
  4. кофеїн;
  5. напої з високим вмістом штучних підсолоджувачів;
  • 7 продуктів, яких варто уникати, якщо у вас синдром роздратованого кишечника
  • Молоко та молочні продукти
  • Глютен …
  • Деякі види горіхів.
  • Копченості.
  • Продукти, викликають газоутворення …
  • Продукти із вмістом нерозчинної клітковини.
  • Алкоголь