Які напої не варто запропонувати на аперитив?
В якості аперитивів використовують алкогольні напої, безалкогольні напої, соки. Серед популярних аперитивів вермут, херес, кампарі, ракія, бехеровка, узо, пастис, амонтільядо, коктейль кір. Також аперитивом може виступати і міцний алкогольний напій, горілка, віскі, ром, джин.
Використовувати як аперитиву можна і безалкогольні напої, наприклад, відмінно збуджують апетит випиті до їжі мінеральна вода і кислі соки.Прикладами популярних аперитивів можу стати:
- шампанське або ігристе вино;
- пиво;
- херес, портвейн та вермут;
- горілка;
- джин, віскі і навіть абсент.
Jan 29, 2019
Існує негласне правило: подавати світлі напої як аперитиву, а темні – як діжестив. Зазвичай це коньяк, арманьяк та інші різновиди бренді чи віскі, такі як граппа, кальвадос. Діжестивом можуть служити лікери та бальзами, а також кріплені вина з насиченим смаком – херес, мадера, портвейн.