Які кістки використовують для варіння бульйону?
Як приготувати бульйон кістковий Для приготування кісткового бульйону найчастіше використовують кістки яловичини, свинини, курки чи індички.Sep 10, 2022
Відмінно підходять для бульйонуОсі: нижня частина стегна, вузькі частини лопатки, шия, реберна частина. Сполучна тканина містить мало білків і багато колагену, який при тривалому приготуванні перетворюється на желатин, а він надає насичений смак бульйону.
М'ясний бульйон готують із м'яса та кісток. Для варіння бульйону використовують такі частини яловичини: кромку, грудинку (з хрящами), передні та задні ноги.
Варити бульйон рекомендується від 8 до 72 години. Чим довше вариться, тим краще. Для смаку можна додати моркву, цибулю, спеції – на ваш смак. Готовий бульйон можна зберігати в холодильнику в скляних банках із кришками протягом 5-7 днів, а також можна заморозити порційно.