Які фрукти можна використовувати в Соковарці?
Далеко не всі знають, що Соковарка, на відміну від соковижималки, дозволяє отримувати сік не лише з яблук та інших твердих фруктів, 🔰НО ТАКОЖ зі слив, смородини, вишні, аличі, томатів та інших ягід, фруктів та овочів. При цьому вона має набагато більшу ефективність роботи.
Принцип дії соковарки полягає в тому, що фрукти та ягоди нагріваються парою і при цьому одночасно відбувається процес соковиділення та пастерелізації.
Сік, отриманий у соковарки, не вимагає додаткового кип'ятіння, що робить його набагато більш вітаміномістким. Після розкриття банки з соком, отриманим у соковаркиможна зберігати в холодильнику цілий тиждень. Тоді як отриманий у соковижималці сік потрібно Вжити протягом доби.
Щодо відсотка виходу готового соку, то в залежності від завантажуваної сировини, соковарок виходить 50–80% соку. Для того, щоб зробити процес отримання соку для зберігання найбільш зручним, і створена диво-каструля – соковарка.