Які фактори впливають на тривалість остаточного вистоювання?

2024 0 Comments

При остаточному вистоювання важливі три параметри: температура, вологість та тривалість процесу. Для виконання використовуються шафи для остаточної вистоювання. Пшеничне тісто в обов'язковому порядку піддається попередньої та остаточної вистоювання.

Остаточна вистоювання тестових заготовок – технологічний етап виробництва хлібобулочної продукції безпосередньо перед випіканням. У процесі формування шматків тіста майже повністю витісняється вуглекислий газ (діоксид вуглецю).

Попередня вистоювання триває від 1 до 15 хвилин, залежно від виду виробів, що випікаються. Остаточне вистоювання характеризується інтенсивним виділенням вуглекислого газу. У цей час хлібобулочні вироби набувають потрібної форми та пишності.

Шафа для остаточної вистоювання Перевірити готовність тіста до випічці можна за допомогою простого способу досить злегка натиснути на нього пальцем. Якщо вм'ятина зникає повільно, значить, заготівлю можна відправляти у піч.