Які бульйони корисні для суглобів?
Лікар-терапевт розповів, що кістковий бульйон багатий корисними речовинами: кальцієм, магнієм, калієм, фосфором, глюкозаміном, хондроїтином, колагеном, вітамінами A, B2, B12 та E та іншими. В результаті страва зміцнює кістки людини, підтримує здоров'я суглобів.
Який вид кісткового бульйону вважається самим корисним?
- Тим, хто обирає традиційний кістковий бульйонварто мати на увазі, що бульйон з кісток яловичини вийде з великою кількістю лінолевої кислоти (LCA). …
- Бульйон з курячих кісток чи кісток індички дає більше білка на порцію.
Уникати вживання кісткового бульйону необхідно за наявності каменів у нирках, загостренні артриту через наявність у його складі пуринових сполук. При виборі м'яса слід звертати увагу на його органічне походження, відсутність у складі гормонів, антибіотиків, важких металів.
Для приготовлення кісткового бульйону треба взяти кістки (яловичі, свинячі або баранячі), воду, моркву, цибулю, корінь петрушки, чорний перець горошком, лавровий лист і сіль. Кістки промити в холодній воді, змінюючи її двічі-тричі.