Яке обладнання використовують у Випічному відділенні?
У випічному відділенні кондитерського цеху встановлено печі та пекарські шафи різного типу, конвеєрні системи для переміщення виробів. Після випікання продукція потрапляє до охолоджувального відділення, а після охолодження – до зони оформлення.
Види кондитерського обладнання та інвентарю
- Скалки – для розкочування тіста;
- Сита для просіювання борошна;
- Форми для випікання – розбірні та нерозбірні, силіконові, керамічні та металеві. …
- Віночки для збивання яєць та крему. …
- Деко – металеві і силіконові. …
- Дозатори та мірні стаканчики.
Устаткування кондитерського цеху (список): печі та конвекційні духові шафи; обробний ручний інструмент та робоча тара; стелажі для зберігання та переміщення готової продукції; холодильні установки.
Призначення кондитерського цеху – відпрацювання студентами навичок з приготування різноманітних борошняних кондитерських виробів. У кондитерському цеху передбачені відділення для обробки сировини, для приготування всіх видів тіста, мийної їдальні та кухонного посуду та інвентарю, комора, холодильна камера.