Яке на смак віскі?
У молодих сортів віскі найчастіше виявляється свіжий грушевий смак, а у більш зрілих – зацукрованою чи печеною груші.. Дубовий аромат зустрічається у багатьох сортів віскі і безпосередньо пов'язаний із тим, як виготовляється напій.
Ці аромати обумовлені підвищеним вмістом спиртів, альдегідів та складних ефірів, які утворюються при бродінні та при взаємодії віскі з дубом під час витримки. Віскі притаманні цитрусові ноти, аромати фруктового тістечка, дині, персиків, льодяників, суниці, тушкованих яблук, родзинок, фруктового пирога.
Вік цього віскі – 7 років, і старіє він у трьох бочках: бурбон, херес, херес Педро Хіменез. У результаті виходить бронзовий віскі з переважанням нот чорної смородини. Що ми бачимо у результаті: солодкий віскі виходить виключно завдяки бочці. Найчастіше в ролі підсолоджувача виступає бочка з-під портвейну.
Аромат: молочний шоколад, ванільне морозиво та карамель з м'якими дубовими нотами, а також тонами фініків, абрикосу та мигдалю. СмакОсі: пряний, з нотами підсмаженого тосту. Післясмак довгий, у ньому відчувається карамель, фрукти та прянощі.