Яке масло можна у фритюрницю?

2024 0 Comments

Тут відповідь буде однозначною: рослинна, рафінована, без запаху. Підійдуть арахісова, кукурудзяна, бавовняна, соєва, пальмова, соняшникова олії. Крім того, можна використовувати яловиче ниркове (нутряне) сало, баранячий або топлений свинячий жир.

Однозначно рафінований. У нерафінованих оліях домішки при нагріванні перетворюються на канцерогенні речовини. Зазвичай ресторани вибирають пальмову, соняшникову чи оливкову. олії для смаження, з них найкраще – оливкове, але й найдорожче.

Для фритюра годиться майже будь-яка прозора рафінована рослинна масло, що не піниться при нагріванні і не має запаху.

Зазвичай для фритюра використовують соняшникова або оливкова масло.