Яка вода потрібна для кави в турці?

2024 0 Comments

Для кави краще використовувати воду з мінералізацією від 75 до 175 мг/л . Водопровідна вода рідко потрапляє в цей діапазон: частіше вона або жорстка з мінералізацією близько 300 мг/л, або занадто м’яка – до 50 мг/л.

У жодному разі не використовуйте кип’ячену, а тим більше неочищену воду з під крана – вони зіпсують смак вашого напою. Водопровідна вода містить домішки, які не тільки спотворюють справжній аромат кави, а й шкідливі для нашого здоров’я. Зробіть вибір на користь холодної або крижаної фільтрованої води.

Засипте мелену каву в турку і злегка потрясіть, щоб частинки лягли рівномірніше. Залийте чисту питну воду до точки звуження турки. Поставте турку на плиту на середній вогонь (скажімо, 5 з 9). Що довше варитиметься кава, то щільнішою буде текстура.

– Річ у тім, що окремі ефірні речовини, які обумовлюють насичений аромат завареного напою, у процесі кип’ятіння випаровуються. Ба більше, більша частина з них за температури вище +100 градусів просто розкладаються. – Також при високій температурі таніни і кофеїн набагато активніше переходять у розчин.