Яка температура зберігання яєць?
Оптимальна температура для правильного зберігання яєць становить 0,6°C-2,2°C.
3.1 дієтичні яйця: Яйця, Термін зберігання яких не перевищує 7 діб. 3.2 їдальні яйця: Яйця, термін зберігання яких при температурі від 0 °С до 20 °С не більше 25 діб, та яйця, які зберігалися за температури від мінус 2 ° С до 0 ° С не більше 90 діб.
При цьому яйця потрібно зберігати за температури +2+4°С. Тому найкраще місце для них – контейнери для овочів та фруктів унизу холодильника. Саме яйце – дивовижний і складний організм з шкаралупою, що дихає, тому перед тим, як помістити яйця у холодильник, не варто їх мити – інакше пори шкаралупи закупоряться.
Так, якщо планується зберігати яйця 2-3 доби, температуру слід підтримувати в межах 14-16 ° С; до 4-6 діб, то в перші 2-3 доби температура повинна бути в межах 11,0-13,5 ° С, а далі 14-15 ° С, вологість – 60-65%.