Яка олія підходить для смаження картоплі?

2024 0 Comments

Для цього смажити продукти потрібно на топленому маслі, смальці (перетопленому свинячому жирі) або на рослинних оліях з одним ненасиченим зв’язком. А якщо без соняшникової олії ніяк не обійтися, то хоча б не нагрівати її сильно на сковорідці.Dec 5, 2014

Картоплю можна смажити на рафінованій рослинній олії. Для додаткового смаку додайте до неї трохи смальцю або вершкового масла. Щоб картопля ідеально підрум’янилася, опускати її слід у добре розігріту олію. Смажити на холодній олії або доливати її в процесі смаження не рекомендується.

Рекомендується смажити їжу на рафінованій рослинній олії або використовувати для цього жири тваринного походження. З рослинних олій обираємо ті, які містять найбільшу кількість насичених і мононенасичених жирних кислот, – рафіновану оливкову, кокосову.

Для смаження можна використовувати тільки рафіновану олію, яку можна нагрівати до 232 °C. Через специфічний гіркуватий смак не всі господині люблять нею користуватися.