Яка краще солома ячмінна чи пшенична?
2024 0 Comments
На підстилку найкращою вважається пшенична солома середньої нарізки: велика не вбирає, дрібної можуть придушитися при проїданні. Відбивати її легше, але обсяг відходів більший.22 Feb 2016
Краще — вівсяна, просяна та ячмінна солома, гірше – яра пшенична і солома бобових культур. Солому озимих та рису зазвичай використовують на підстилку. Добре поїдається кукурудзяна солома після подрібнення. Вівсяна — має трохи гіркуватий смак.
Чим краще подрібнена солома, тим краще її здатність до поглинання та утримання води.
Вівсяна солома м'якша, Чим пшенична, і, отже, більш абсорбуюча, і на 10 відсотків вище абсорбенту, ніж тирса. Вона дорога, має поживну цінність, легка та пухнаста.