Яка користь від нуту?
Про корисні властивості нута можна говорити нескінченно: він багатий кремнієм, магнієм, кальцієм, калієм, фосфором, марганцем та залізом. У ньому також чимало жирних кислот омега-3 та омега-6 та вітамінів, необхідних для нормального функціонування організму.Apr 9, 2021
Нут багатий білками та вуглеводами, як і всі бобові культури. Регулярне вживання нута знижує рівень холестерину в організмі людини. У ньому міститься так корисний для імунітету та крові калій та магній. Зміцнити кісткову тканину допоможуть кальцій і фосфор, що знаходяться в нуті.
Нут – джерело магнію та калію, які важливі для здоров'я серця, а розчинна клітковина знижує рівень тригліцеридів та «поганого» холестерину ЛПНЩ, що викликає серцеві захворювання. Регулярне включення нута у раціон може знизити ризик онкології.
Таким чином, Хумус – це відмінне джерело рослинного білка, бореться із хворобами, зменшує запалення, сприяє травленню та здоров'ю кишечника. А також багатий вітамінами та мінералами, підтримує здоров'я кісток, серця та підвищує енергію.