Яка гречка краще пропарена чи ні?

2024 0 Comments

Пропарювання дозволяє поживним речовинам, що містяться в периферійній частині гречаного зерна, перейти у внутрішню частину ядра. Іншими словами, у пропареній гречаній крупі зберігаються практично всі корисні речовини.Feb 15, 2021

Просмажене зерно гречки – тверде і з більш вираженим ароматом та смаком. Природно, в процесі обробки зерно втрачає більшість корисних речовин і властивостей, а також здатність проростати, але в результаті набуває вираженого характерного аромату і смаку, а приготовлена ​​з такої крупи каша стає розсипчастою.

Гречка багата білками та складними вуглеводами, вітамінами групи В та залізом. Технологія пропарювання дозволяє зберегти корисні властивості свіжих ядер і доповнює їх смакові якості. Продукт підходить для дієтичного харчування.

Найпопулярніший вид гречки – ядриця, тобто цілісні обсмажені чи пропарені зерна. Буває у продажу і зелена, тобто необроблена гречка, вона вважається самою кориснийтому, що в ній зберігається більше поживних речовин.